Meny

 

Vi jobbar med Horse assisted education (HAE). Det är övningar där hästen är ett annorlunda och effektivt inslag som speglar mänskliga beteenden att dra lärdomar av.

 

Allt sker tryggt från marken i en paddock.

Hästarna är tränade och snälla.

Hästarna är lösa och stegvis utvecklar du din förmåga att sända ut och kalla in hästen.

Du utvecklar din förmåga att vara tydlig och gränssättande.

Du utvecklar din förmåga att leda.

Kursledare och deltagare observerar och ger konstruktiv feedback om du vill det.

Hästar responderar på känslor och energi. 

Den här metoden hjälper dig förstå dig själv på en ny nivå.

Vi varvar med uppgifter som har sin förankring i beprövade metoder som coaching enligt GROW och situationsanpassat ledarskap.

 

 
Vi som utgör HAE Sweden är alla utbildade inom och medlemmar i European Association for Horse Assisted Education.
 
HAE cert grp
 
 
Horse Assisted Education är ett internationellt koncept som har utvecklats av erfarna konsulter och hästmänniskor sedan 90-talet. 2004 bildades föreningen European Association for Horse Assisted Education som idag har medlemmar i över 30 länder, inte bara i Europa.
 
Att använda hästar i arbetet med att utveckla ledare, människor och grupper ger en fantastisk möjlighet. Inte minst för dig som har gått ”alla kurser” och läst alla böcker. Att befinna sig i en annan miljö med en ovanlig partner (hästen) gör det lättare att se vad du skulle kunna bli bättre på. Du får också en direkt upplevelse av ditt sätt att agera vilket underlättar din utvecklingsprocess.
Framgångsrikt ledarskap handlar om att få människor att vilja följa - inte tvingas följa. I arbetet med hästar måste du få hästen att tro dig, förstå dig och visa att den uppgiften ni har att lösa är både möjlig och rolig. Spännande och utvecklande tycker våra kursdeltagare. Att få insikter och erfarenheter av hästövningar som sedan är till nytta i ledarskap tillsammans med människor!
 
Följ oss på Facebook -  "Horse assisted Education"  Där hittar du alla datum för våra öppna kursdagar, omdömen och annat intressant.

 

 

Vi erbjuder tre olika utvecklingsdagar – du väljer själv i vilken ordning och i vilken takt du genomför dem.

 

Planerade utvecklingsdagar: (fler datum kommer att tillkomma under 2020)

 

 

På helgerna ingår boende och mat som vi lagar tillsammans. På dagskurserna ingår för- och eftermiddagskaffe samt lagad lunch.

 

Anmälan och mer information: Kicki Bildt, tel: 0730381692 eller mejl: kicki.bildt@eqi.se

 

 

Horse Assisted Education, Grupp och samarbete

 

När vi ska samarbeta i en ny grupp ställs vi inför situationer som till en början känns lätta och trevliga. Det är kul att lära känna nya människor och vi är nyfikna på varandra. Allt eftersom förändras gruppen, vårt sätt att kommunicera och samarbeta kräver mer. Roller och relationer förändras.

Vad är det som händer och hur ska vi göra för att behålla en god stämning och vara effektiva i vårt uppdrag?

Vill du veta mer om gruppers utveckling och uppleva riktiga träningssituationer? Hur gör vi för att få alla att "springa åt samma håll"? Låt hästarna göra jobbet tillsammans med oss!

Vi arbetar med samarbete och kommunikation. Du deltar i utvecklande övningar tillsammans i grupp med människor och hästar. Vi reflekterar över varför det som händer händer och vad du lär dig av det. I övningar ökar insikten i hur du agerar som individ och hur du samarbetar i en grupp. Du ökar din självkännedom kring vilken roll du brukar ta och vilket register du har – och kan använda.

Vi arbetar med hästarna från marken och varvar teorier, övningar och reflektioner. Lunch sam för- och eftermiddagsfika ingår.

Stubbetorp, Malmköping Torsdag 17 oktober kl.9-16 Pris 1 950 kr (+ moms för företag)

 

Horse Assisted Education, Ledarskap

En bra ledare är en som andra vill följa. Vi benar upp gott ledarskap och autenticitet och lyfter fram egna goda egenskaper som tydliggörs i övningar med hästar. Tydlighet, definierat mål, närvaro och lyssnande är några av de faktorer som synliggörs. Liksom hur olika individer kräver olika behandling. Vi tränar våra förmågor och upplever hur kraftfullt det är att använda hela sig själv.

Vi arbetar med hästarna från marken och varvar teorier, övningar och reflektioner. Lunch sam för- och eftermiddagsfika i Sävas Gästgiveri ingår.

Säva Ridcenter, Örsundsbro Torsdag 2 april 2020 kl.9-16 Pris 1 950 kr (+ moms för företag)

Horse Assisted Education (HAE)

Kommunikation och ledarskap med omedelbar och äkta feedback i samarbete med hästar.


 

Horse Assisted Education, Självkännedom, ro och riktning

Du arbetar med din personlig utveckling utifrån vem du är och vad du vill. Vi börjar och slutar varje dag med yoga. Gruppsamtal, teorier och modeller varvas med att leda och kommunicera med hästar från marken. Du får många tillfällen att träna på din närvaro, tydlighet och lyhördhet. Våra hästar speglar dig sensibelt och ärligt i nuet vilket ger en värdefull och utvecklande feedback.

Vi lagar god och näringsrik mat tillsammans. Vi har fräscha och fina sängplatser och delar rum. För den som önskar enkelrum finns det för en extra kostnad.

Ingen tidigare erfarenhet av hästar är en god förutsättning för djupa, starka möten. Även erfarna hästmänniskor upplever nya och omvälvande känslor.

Stubbetorp, Malmköping Fredag 15 maj kl 17 till söndag 17 maj kl 16. Pris 3 750 kr (+ moms för företag) Max 8 deltagare

Anmälan och mer information: Kicki Bildt, tel: 0730381692 eller mejl: kicki.bildt@eqi.se

page3image148608
 
 

Handledare

 

Kicki Bildt

Kicki är konsult inom grupp- och ledarutveckling med fokus på kommunikation, samarbete och äkta ledarskap. Hälsoutvecklare som guidat många till en livsstil med bättre balans och mer energi. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education sedan 2009.

Maria Torshall

Maria är journalist, redaktör och konsult med ledarskap, hälsa och media som specialområde. Mer än 20 års erfarenhet av att leda arbetslag och enskilda medarbetare mot tydliga mål. Utbildad coach och certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Madeleine Scherlin

Madeleine är såväl samtalsterapeut som ledarutvecklare med lång erfarenhet av människors livsresor. Parallellt med egen verksamhet är Madeleine verksam inom HR och ledarutveckling vid Polismyndigheten. Hon bor på Stubbetorp. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Nina Brunstedt

Nina äger och driver Säva Ridcenter AB. Nina har lång arbetslivserfarenhet framförallt från arbetet som förhandlare och krishanterare på Utrikesdepartementet. Nina är utbildad coach och certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Ulla Moberg

Ulla är ekonom och certifierad coach (ICF) med många års erfarenhet av bankvärlden. Ulla arbetar idag med ledarskaps- och teamcoaching samt personlig utveckling för individer, såsom livsval, stress och självkänsla. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Horse Assisted Education (HAE)

page4image15133248
 

 

Exempel på hur en dags workshop är uppbyggd KLICKA HÄR

 

 

Samarbetspartners

 

EQI Horse Assisted Education

 

Säva Ridcenter AB

 

500 kg Ledarskap

 

MASTERTRAINERS

 

Rider Horsemanship Caroline Beste Florida

 

Perry Wood